Type to search

3 økonomiske valg enhver iværksætter bør tage

Erhverv

3 økonomiske valg enhver iværksætter bør tage

Share

Når du slår dig ud som iværksætter, ændrer dit forhold til økonomi sig en hel del. Lige pludselig har du ikke kun dine privatøkonomi at holde styr på. Du har også økonomien i din virksomhed, som du skal bevare overblikket af.

Læs denne artikel for at se hvilke tre økonomiske valg enhver iværksætter bør tage, når de først slår sig ud som iværksætter. Denne artikel er relevant for alle nye firmaejere.

Lav ugentlige evalueringer af din økonomi

Som firmaejer er det meget vigtigt at man altid bevarer et overblik over sin økonomi i firmaet. Det kan du gøre blandt andet ved at have ugentlige evalueringer af din økonomi.

Det er ikke nødvendigt hver uge er gået ned i de små detaljer ved din firmaøkonomi. Dette kan du eventuelt gøre ved månedlige evalueringer i stedet for, hvor du dykker ned i hver eneste transaktion, som dit firma har oplevet den måned.

Du kan benytte et nemt regnskabsprogram med gratis support til at hjælpe dig med at bevare overblikket over din økonomi. Med sådan et regnskabsprogram gør du det en hel del nemmere for dig selv at holde styr på økonomien i din virksomhed.

Sørg for at du er lønsikret

Når du slår dig ud som iværksætter, er din privatøkonomi ofte bundet tæt sammen med din firmaøkonomi. Det er en god idé på længere sigt at adskille disse to økonomier fra hinanden. Men i begyndelsen er det meget normalt, at disse hænger tæt sammen.

Undersøg dine muligheder for lønsikring når du er blevet iværksætter. Med lønsikring kan du sikre dig at du stadigvæk har en god nok indtægt, selv om dine økonomiske forhold skulle ændre sig.

Bliv alvidende om skattesystemet

Ens skatteforhold ændrer sig en hel del, når man slår sig ud som iværksætter. Det er meget vigtigt at du føler dig helt sikker i din viden om, hvor meget du skal betale i skat.

Tag eventuelt en lang god snak med en skatterådgiver eller hyre en revisor til at hjælpe dig med denne del af økonomien. En revisor kan holde øje med alle de ændringer, der måtte være på skattesystemet og kan hjælpe dig med at sørge for, at du altid betaler det rette i skat.

Hvis du ikke betaler det rette i skat, kan du ende med en kæmpe gæld til skattesystemet. Sådan en gæld kan være svært at se sig ud af igen og kan i værste tilfælde bremse din iværksætterdrøm helt.