Type to search

Bedre søvn for børn med autisme eller ADHD

Diverse

Bedre søvn for børn med autisme eller ADHD

Share

Har du et barn, som lider af autisme eller ADHD, så ved du, at kroniske søvnproblemer er meget udbredt blandt børn med den slags forstyrrelser. Det går udover barnets livskvalitet, koncentrationsniveau og energi dagen efter, hvis ikke han/hun får en ordentlig nats søvn. Dog er der forskellige ting, du kan gøre, for at hjælpe dit barn til en bedre og mere rolig nattesøvn. Her er samlet nogle forskellige gode tips.

Tal før sengetid

Generelt for alle børn, kan det virke voldsomt med alle dagens indtryk. De kan have været ude for nogle oplevelser, som har gjort dem utrygge eller kede af det. Dette er noget af det, som kan mindske chancen for en succesfuld nattesøvn. Derfor, sæt dig hver dag og tal med dit barn en time før sengetid. Spørg ind til, om der er noget, som går ham/hende på. Hvis I får talt om tingene, undgår I et barn, der ligger og tænker og bekymrer sig om en hel masse, når det skal sove. Er dit barn lidt ældre og ikke ønsker at sidde og snakke om tingene, så foreslå, at han/hun skal skrive alle sine tanker ned inden sovetid, så de kommer ud af verden.

Invester i en kugledyne

En kugledyne er specielt egnet til børn med fysiske eller psykiske forstyrrelser, som gør, at de har svært ved at sove. En kugledyne er en dyne med tyngde, som gør, at den omfavner kroppen og skaber tryghed. Den stimulerer kroppen og gør, at barnet vil få en bedre og mere rolig nat. Sådan en dyne kan bruges af alle med søvnbesvær, og den virker som en helt almindelig dyne. Køb kugledynerne hos SpektrumShop. En kugledyne vejer som regel cirka 10% af ens egen kropsvægt, hvilket er derfor, den virker så omfavnende og tryghedsskabende. Sådan en dyne kan desuden bruges af folk i alle aldre.

Planlæg næste dag sammen med barnet

Et barn, som lider med enten autisme eller ADHD, kan tit ligge og bekymre sig om, hvad næste dag byder på. Brug 10 minutter sammen med dit barn og gennemgå den kommende dags planer, så han/hun er forberedt. Det vil gøre, at barnet ikke skal ligge og spekulere, når han/hun skal prøve på at sove.

Afspil afslappende musik

For rigtig mange mennesker, hjælper det at spille noget afslappende musik, når man går i seng. Du kan også prøve at lede efter nogle apps med forskellige beroligende melodier. Der findes flere apps, som er specielt egnet til at få folk til at falde hurtigere i søvn. Hvis du endnu ikke har prøvet det, kunne det være et forsøg værd.

Hvis du kombinerer alle disse tips, vil det højst sandsynlig hjælpe på dit barns nattesøvn. Og hvis natten bliver bedre, vil dagen efter også blive langt bedre. Hvis barnet får en nat uden for mange afbrydelser, vil det være i stand til lettere at takle udfordringer og have lettere ved at koncentrere sig og omgås andre mennesker.