Type to search

Bliv klar på fremtiden – tag en 10. klasse

Diverse

Bliv klar på fremtiden – tag en 10. klasse

Share

Står du på tærsklen til at afslutte din folkeskole og ved du måske ikke helt endnu, hvad du gerne vil? Så kan det være en fordel at tage en 10. klasse, inden du beslutter dig for, hvilken vej du ønsker at gå. Med en 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen kan du udover at snuse til hotel- og restaurantsbranchen også forbedre dig i fagene fra folkeskolen og få styrket dit faglige niveau inden gymnasiet måske står for døren.

En 10. klasse efter behov

En 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen, er altså ikke kun for dig, der ved, du kunne tænke dig at arbejde indenfor branchen, men også for dig, der ønsker et år, hvor dit almene faglige niveau kan styrkes. På Hotel- og Restaurantskolen i København tilbydes to typer af 10. klasse tilpasset til specifikke fremtidsdrømme og behov. Man kan vælge en EUD10, som klæder dig på til din videre uddannelse og kan være med til at styrke nogle af folkeskolens afgangsfag. Derudover er den for dig, der har lyst til at arbejde mere praktisk særligt i køkkenet. Den anden type kaldes en GYM10. Denne type er for dig, der gerne vil bruge et år på at dygtiggøre dig bogligt og blive klar til at starte en gymnasial uddannelse.

En 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen er ikke så meget anderledes end andre 10. klasser. Den varer ét år, ligesåvel som andre 10. klasser. Derudover giver den adgang til ungdomsuddannelser på helt samme vilkår som andre 10. klasser. Af fordele kan det nævnes, at der på skolen er arrangeret en studietur. Derudover vil der være brobygning, hvor man kan komme ud på andre erhvervskoler og blive klogere på fremtiden. Ydermere arbejdes der på skolen målrettet med sundhed, økologi og bæredygtighed, som er meget oppe i tiden. Dette kan både styrke elevernes faglighed og ruste dem til fremtidens udfordringer samt bidrage til en grønnere fremtid for os alle.