Type to search

Der er penge at spare i landbruget

Diverse

Der er penge at spare i landbruget

Share

Der kan være mange penge at spare i landbruget takket være brugen af ny teknologi, som hjælper landmanden med at udnytte sine ressourcer til det maksimale.

Teknologi og landbrug lyder måske ikke som to ting der bør være så lette at forene, men landbruget tager i høj grad brugen af ny teknik til sig for at spare penge, og samtidig tilgodese miljøet på en smart og innovativ måde.

Blandt de nyeste metoder er luftinspektion i landbruget. Her er der tale om smart brug af videomateriale, der indsamles ved brug af droner. Droner har i mange år været en fast del af erhvervsbranchen, da de for eksempel tillader at tage lynhurtige billeder af ejendomme og områder, hvilket kan bruges til marketingsmateriale og lignende.

I dag er det dog muligt at udstyre dronerne med apparater, som kan lave analyse via fotosyntese. Det giver nogle rigtig gode muligheder for at fotografere markområder fra luften og finde ud af, præcis hvor der er behov for eksempel ekstra gødning – samt hvor marken ikke har de samme behov.

Det smarte her er, at analysen ikke bare er et statisk billede, som giver et simpelt udgangspunkt for landmanden. I stedet er der tale om meget brugbare data som bliver lavet om til et GPS kort. Dette GPS kort kan man sende direkte ind i landbrugsmaskinernes GPS terminaler, der så forsyner maskinerne med data, så der doseres helt korrekt på markerne. Resultatet er, at landmanden sparer penge, får maksimalt ud af sin høst og skåner miljøet.

Analyserne kan bruges til at identificere plantestress, mangel på vand og påpege problemer med angreb fra skadedyr. Det er med andre ord en metode, som virkelig kan være med til at bidrage til en bedre økonomisk gevinst for de danske landmænd.

For at man som landmand kan komme i gang med at bruge disse smarte metoder, skal man have fat i en droneoperatør, der kan dokumentere områder og miljøers sundhed. Kun ved hjælp af præcise data finder man ud af, hvor man opnår de maksimale besparelser på for eksempel sprøjtemiddel, og får et optimalt udbytte fra sine afgrøder.

Inspektionen med fotosyntese kan desuden anvendes til analyse af afgrøder i å eller alger i sø samt til analyse ved nye beplantninger i skov og park.