Type to search

Derfor skal du investere i en varmepumpe

Tips og tricks

Derfor skal du investere i en varmepumpe

Share

I årevis købte husejere klimaanlæg og ovne separat for at køle og varme deres hjem. I dag vinder varmepumper popularitet, fordi de uafhængigt af hinanden kan varme og afkøle et rum. Varmepumper er også energieffektive og giver betydelige besparelser på omkostninger til varme og køling. Imidlertid kan de mange varmepumpemodeller på markedet gøre det svært at vælge den rigtige til dine behov. Du kan finde DK’s billigste varmepumper her. Denne praktiske guide indeholder information om, hvad du skal kigge efter i en varmepumpe og de forskellige typer tilgængelige varmepumper.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er i det væsentlige et alt-i-et luftkonditionerings- og varmesystem, der fungerer året rundt for at holde din bolig komfortabel. I løbet af sommeren udtager den varme fra indersiden af ​​dit hjem og flytter den ud. I køligere måneder vender enheden processen, opsamler varme fra udeluften og overfører den til indersiden af ​​dit hjem. Selv når det er koldt udenfor, er der stadig noget varme i luften. En varmepumpe trækker denne varme ud af luften og overfører den til dit hjem. Hvis den udvendige varme ikke er tilstrækkelig, har varmepumpen et elektrisk varmelegeme, der supplerer udeluften til at imødekomme dine varmebehov. En varmepumpe er en stor investering, så du skal nøje overveje flere faktorer, inden du tager en købsbeslutning for at sikre, at du får mest udbytte af det.

Typer af varmepumper

Der er tre hovedtyper af varmepumper: luftkilde, split-kanalløs og geotermisk. Alle varmepumper fungerer efter de samme principper, men samler varme fra forskellige kilder. Uanset typen skal alle varmepumper installeres af en professionel HVAC-tekniker, der kan bestemme den rigtige størrelse og produkt til dit hjem og klima. Luftkilde, også kendt som luft-til-luft, er den mest populære type varmepumpe. Systemet består af en indendørs og udendørs enhed og fungerer ved at udtrække varme fra udeluften og overføre den til hjemmet.