Type to search

Dette skal du være opmærksom på, hvis du skal leje en varevogn til dit firma

Erhverv

Dette skal du være opmærksom på, hvis du skal leje en varevogn til dit firma

Share

Dette skal du være opmærksom på, hvis du skal leje en varevogn til dit firma

Der kan være flere forskellige grunde til, at der er behov for at leje en varevogn i virksomheden. Måske I har faste arbejdsopgaver, der kræver en varevogn, men jeres egen er på værksted? Måske det bare er i forbindelse med en flytning, eller måske det er noget helt tredje. Uanset grunden så har vi her en række råd til dig, der overvejer at leje en varevogn til virksomhedsbrug.

Hvis varevognen udelukkende skal bruges i virksomheden

Der er forskel på, hvorvidt den lejede varevogn udelukkende skal bruges til at udføre arbejdsopgaver, eller om I også kommer til at bruge den i andre henseender.

Hvis varevognen udelukkende er til professionel brug, kan I trække 100% af momsen på selve lejen! Det er dog vigtigt, at I overholder kravet, hvis I trækker momsen på 100%. Ellers kan I risikere at blive kvitteret med en regning!

I har ret til et fuldt fradrag for moms på både benzin/diesel, service og bilvask, hvis varevognen udelukkende bruges til erhverv.

I kan desuden trække alle løbende omkostninger vedrørende bilen fra i den skattepligtige indkomst, når I lejer 100% til erhvervsbrug.

Hvis varevognen ikke udelukkende skal bruges i virksomheden

Hvis I derimod har lejet en varevogn, som ikke udelukkende skal bruges til erhverv, så er det kun en tredjedel af momsen, det er tilladt at trække fra. Momsfradraget kan, som i ovenstående tilfælde, trækkes fra både benzin/diesel, service og bilvask.

Når varevognen skal bruges til blandet brug, er det jeres opgave at indberette SKAT om, hvilken andel af bilens brug, der hører til erhvervsbrug. I denne forbindelse er der mange, der vælger at føre en kørebog – det gør det mere overskueligt at få et overblik over, hvordan I bruger varevognen. Hvis I ikke kan dokumentere for, hvordan I har brugt varevognen, kan SKAT anfægte jeres indmeldelse.

Vi håber, du er blevet lidt klogere på, hvilke regler man skal følge, hvis man skal erhverve en leje en varevogn til firmabrug. Du kan leje en varevogn her, hvis I skal bruge en i virksomheden.

Held og lykke – og kør forsigtigt!