Type to search

Et godt arbejdsmiljø

Erhverv

Et godt arbejdsmiljø

Share

Et godt arbejdsmiljø opstår, når det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø er i top. Ved dette opnår du glade ansatte. Det kan derfor betale sig at investere tid og kræfter i det

fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, da det er til gavn for din virksomhed.

Det psykiske arbejdsmiljø

I det psykiske arbejdsmiljø gør det sig gældende, at dine ansatte skal trives med hinanden. Det er vigtigt, at dine ansatte oplever, at de kan leve op til de stillede krav, som er til dem. De skal have nogle succesrige sejre, hvor de føler, at de har præsteret deres bedste, og de opnår en vis form for anerkendelse af deres hårde arbejde. Det kan f.eks. være med rosende ord. Uanset hvad, handler det ikke kun om at rose dine ansatte, når de har gjort noget godt. De skal kunne give hinanden et klap på skulderen, hvis de har brug for det. Der er forskellige parametre, som man kan se, der har en indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø bl.a.:

  • Stress.

  • Motivationen.

  • Konflikter.

  • Mindre samarbejde.

Det fysiske arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø indebærer alt, som ikke har med mennesker og arbejdsmæssige opgaver at gøre. Det handler om omgivelserne bl.a. støj og lys. Der hvor dine ansatte og du arbejder, skal der være en god arbejdsplads. Hvis du oplever, at dine ansatte bliver påvirket af et dårligt fysisk arbejdsmiljø, kan det være, at du skal kigge på Kontorlokaler i Hjørring, hvis du er på udkig efter nye lokaler til dig og dine ansatte.

Et dårligt fysisk arbejdsmiljø kan bl.a. også være, hvis I har mange produkter, som I sælger til jeres kunder, men det roder. Rodet opstår, fordi I har brug opbevaring – se Mere om opbevaring. Ved et godt fysisk arbejdsmiljø, vil du opleve:

  • Et godt ry og omdømme.

  • Lavere sygefravær.

  • Ingen stress.