Type to search

Få bedre overblik over din bogføring

Erhverv

Få bedre overblik over din bogføring

Share

Når du har en virksomhed eller arbejder i én, så ved du, hvor både vigtigt og uoverskueligt arbejdet med økonomi, budget og regnskab kan være. For nogle er det en af de fede opgaver, men for andre er det en af de absolut værste opgaver. Det kan være farligt at miste overblikket over bogføringen, så her får du en kort guide til bogføring, og hvordan du kan få bedre overblik over det.

Hvad er bogføring?

Bogføring og bogholder er gamle begreber, som stammer fra tiden før digitaliseringen, hvor regnskabet blev ført i en regnskabsbog, og bogholderens opgave derfor var at holde regnskabsbogen i orden. I dag er bogføring – heldigvis – noget nemmere, fordi det kan foregå i bogføringsprogrammer på en computer, hvor bilag kan scannes ind, og der nemt kan rettes, hvis der skrives forkert.

Derfor kan det være en rigtig god investering for dig og din virksomhed at investere lidt tid, penge og energi på at få bogføring sat i et godt system med et nemt bogføringsprogram, som passer til din virksomheds økonomi. Så snart bogføring er blevet en mere systematiseret og rutineret ting i hverdagen, så giver det en del bedre overblik over økonomien, så du undgår ubehagelige overraskelser og modvirker underskud.

Få professionel hjælp

Hvis bogføringsopgaven bliver for stor eller for indviklet, så kan det være en rigtig god idé at få hjælp fra en erfaren bogholder, som er bedre til at navigere bogføringsprogrammerne og er bedre til at skabe system i regnskabet. Find en bogholder her, hvis du har brug for hjælp til at holde orden i regnskabet i din virksomhed. Hvis du mener, at du har godt styr på bogføringen og i stedet har brug for lidt økonomisk rådgivning og et gennemtjek af regnskabet, så er det måske i stedet en revisor, som du skal på udkig efter.