Type to search

Få styr på din virksomheds økonomi

Erhverv

Få styr på din virksomheds økonomi

Share

Føler du at du simpelthen ikke forstår den økonomiske del af at eje en virksomhed? Er det ved at blive meget stressende, da du også skal holde styr på økonomien derhjemme? Så kan det være, at du skal overveje at tage dig bedre tid til at forstå, bl.a., grundlæggende bogføringstermer, så du har en bredere forståelse for hvad du egentlig laver, når du skal føre regnskaber. Her kan du jo starte ud med, at søge på nettet, hvis du er i tvivl om nogle specifikke ord, der typisk er kritiske for bogføring. Herunder kan du også overveje at snakke med professionelle, der kan forklare disse begreber. Du kan også snakke med nogle af dine venner, der måske kender den økonomiske verden. Lige meget hvad, så er det vigtigt, at du tager dig god tid, og at du måske endda sætter én dag hver uge til, at du blot fokuserer på bogføring i starten af læringsforløbet, sådan så at du ikke bliver overvældet med bogføring samt de daglige stressfaktorer.

Find en bogholder

Det kan være, at du allerede har prøvet at lære bogføring, men at det stadig bare ikke passer ind i din tidsplan. Hvis dette er tilfældet, så er det måske en god idé, at ansætte en bogholder, der kan hjælpe dig med at få et overblik over bogføring og regnskaber, altså også lønning og skatter med mere. En bogholder kan typisk findes online, hvor der er en liste over hvor de ligger. Vælg en bogholder, der bor tæt på din virksomhed, så transport ikke går hen og bliver en udfordring.

Hvad med en revisor?

Det kan være, at du overvejede at ringe til en revisor, og det kan du også sagtens, men en revisor gør ikke det samme som en bogholder kan gøre for dig. En bogholder udarbejder regnskab, mens en revisor reviderer det allerede udarbejdet regnskab.