Type to search

Få din økonomi tilbage på rette spor med et fleksjob

Privatøkonomi

Få din økonomi tilbage på rette spor med et fleksjob

Share

Det er aldrig sjovt at havne i en situation, hvor ens fysik eller psyke gør, at man har svært ved at varetage et fuldtidsjob. At gå fra en fuldtidsstilling til at have et fleksjob, hvor man får løntilskud fra kommunen, kan have en stor effekt på ens økonomi. Det er derfor med at få hevet fat i tøjlerne, inden din økonomi løber løbsk, og du ikke længere kan styre den. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du får din økonomi på højkant igen, efter du er blevet fleksjobber.

 

Start fra bunden og få et overblik

For at du kan få styr på din økonomi igen, er du nødt til at tage at nærmere kig på din økonomi. Det betyder, at du skal have kigget alle dine konti igennem, så du ved, hvad du bruger penge på. Derudover er det også en god idé at få styr på, om der er nogle betalinger, som du er en smule bagud med. Det er aldrig smart at udskyde forfaldne regninger. Der kommer nemlig typisk gebyrer oveni, der gør regningen endnu større. Det får du altså ikke styr på din økonomi af at gøre.

 

Få styr på, hvad dine faste udgifter er, samt hvad dit rådighedsbeløb er til mad og diverse. På den måde kan du bedre lægge et fremtidigt budget, hvor din økonomi hænger sammen.

 

Lav et budget, der hænger sammen for dig

Det kan være udfordrende at få lavet et budget, der hænger sammen, hvis du ikke har den samme indtægt længere. Det er derfor vigtigt, at du får skåret ned de steder, det er muligt. Du kan få meget ud af at kigge dine lån efter i sømmene. Har du en masse små lån, der har forskellige betingelser og vilkår, kan der være stor forskel på, hvor dyre de enkelte lån egentlig er for dig.

 

En måde at spare penge på er at lave en sammenlægning af dine små lån, der giver dig ét samlet lån, hvor der er bedre betingelser og vilkår. Det kan have en stor betydning for din økonomi, da det kan give mere luft i budgettet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du finder et lån, der slår de andre lån i forhold til vilkår og betingelser. Ellers er der ikke megen fidus i at ændre det.

 

Der er kommet flere og flere lånesammenligningssider, der gør det nemmere for dig at gennemskue betingelserne og vilkårene for de enkelte lån. Det kan du bl.a. læse mere om her. Dine-penge.dk er således et eksempel på en sammenligningsside. Lån penge nu og få mere luft i budgettet med ét samlet lån.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *