Type to search

Få fikset dit søvnbesvær enkelt og hurtigt

Diverse

Få fikset dit søvnbesvær enkelt og hurtigt

Share

Mangel på søvn er en af de største bidragsydere til en dårlig dag. Hvis man ikke får de anbefalede 6-8 timers søvn, kan dagen hurtigt falde fra hinanden. Man bliver hurtigere irriteret, bliver nemmere syg eller dårlig, og den omgribende følelse af træthed sænker livskvaliteten gevaldigt. Det er dog ikke kun den umiddelbare sindstilstand, der bliver trukket nedad, men også helbredet mærker søvnmanglens bivirkninger. Søvnmangel kan være med til at forudsagde:

  • Dårligere immunforsvar
  • Større risiko for respiratoriske sygdomme
  • Vægtforskel
  • Større kreation af insulin, hvilket kan give højere risiko for type 2 diabetes

Søvn er altså ufatteligt vigtigt, og et af de grundlæggende behov, vi bliver nødt til at bukke under for. Det kan dog for mange være svært at opnå den altafgørende REM-søvn, hvor kroppen og hjernen faktisk slapper af – især hvis man, som mange, har problemer med f.eks. at ligge stille i sengen. Dét kan gøre det svært for kroppen helt at nå REM-søvn, men kan fikses ved en kugledyne. Kugledynen hjælper kroppen med at slappe helt af, og de kommer i forskellige størrelser og vægte – kugledynerne hos SpektrumShop har eksempelvis forskellige niveauer afhængig af, hvad du gerne vil have fra din nye dyne. Der er andre måder, hvorpå du kan have en indflydelse på din søvns skavanker:

  • Udsæt dig selv for en højere grad af meget skarpt lys – helst i form af sollys
  • Ikke kig på så meget såkaldt blåt lys, inden du skal sove – f.eks. smartphones eller tablets
  • Ingen koffein om aftenen – det tager op mod 8 timer for stoffet at forlade kroppen helt
  • Gør sovekvaliteten optimal med f.eks. madras, seng, hovedpude osv.

Nogle af disse eksempler kan være lidt arbitrære og svære at følge, så hvis man har problemer med dette, så kan kugledynen være en god mulighed. Det er et engangskøb, som du blot skal bruge som en helt normal dyne. Meget enkelt, men meget effektivt.

Hvordan virker kugledynen på søvnproblemer?

Kugledynen skal forstås som en normal dyne, blot mere stramtsiddende og med yderligere vægt. Den består af en række moduler med vægtposer fremstillet af kraftigt bomuld. Modulerne kan sammensættes, så længden passer til dig, om du er barn eller voksen. I vægtposerne kan der tilføjes den vægt, du gerne vil have – det kan være forskelligt, hvilken vægt der virker for netop dig. Dog plejer man at sige, at 7kg virker godt for de fleste. Kugledynen er tætsiddende, hvilket mindsker muligheden for kropsbevægelighed under søvnen. Man kan altså ikke vende og dreje sig helt rundtosset, hvilket mindsker risikoen for at vågne. Dette hjælper vægten også på. Kugledynen er især brugbar til folk med lidelser, der kan give dårligere søvn – f.eks. ADHD og autisme. I en undersøgelse foretaget af forskere på SDU har man fundet ud af, at kugledynen hjalp nogle børn med ADHD med at falde hurtigere i søvn. Gennemsnitligt blev børn med ADHDs indsovningstid mindsket med 40%, hvilket betød, at det nu kun tog 15 minutter for dem at falde i søvn – det samme som visse børn uden ADHD.