Type to search

Får du ømme fødder i løbet af dagen? Måske har du en nedsunken forfod

Diverse

Får du ømme fødder i løbet af dagen? Måske har du en nedsunken forfod

Share

Der er i dag rigtig mange, der har nogle meget lange arbejdsdage. Og typisk for disse folk er det også, at hverdagen er præget af både gående og stående arbejde. Det betyder, at man konstant støtter på sine fødder og belaster dem med hele sin kropsvægt. Og sørger man ikke for at give sine fødder den nødvendige støtte og korrekte balance, kan det føre til voldsomme gener såsom hælsporer og en nedsunken forfod, som også er det, der kaldes for forfodsfald. For at forhindre og afhjælpe en nedsunken forfod er der dog nogle ting, du kan vælge at gøre. Læs mere om behandling af nedsunken forfod her.

 

Vi skal behandle vores fødder godt. De bærer os gennem hele livet

Vi skal tænke på, at det er vores fødder, der bærer os gennem hele vores liv. Det betyder, at de dagligt bliver udsatte for en meget stor belastning i forhold til ens totale vægt. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at give fødderne den støtte og den pleje, som de har behov for, således man ikke kommer til at overbelaste dem. Det kan nemlig i sidste ende føre til ubehagelige gener og smerter, som der ikke bare lige går over igen.

 

Lad ikke ømme fødder hæmme dig i din hverdag

Smerterne kan således have en stor effekt på ens liv og den måde, som man er vant til at gribe sin hverdag an på. De kan nemlig være så voldsomme, at de gør det svært at gå normalt, og når det sker, betyder de,t at vi bliver hæmmet i en normal hverdagsting. Vi kan derfor heller ikke for eksempel gå en lang tur eller løbe en tur, og derfor kan vi risikere at ende med at have en meget stillesiddende og usund hverdag.

 

Brug nogle gode og stødabsorberende indlægssåler fra Align Footwear

En måde, man kan undgå det på, er ved at forebygge og afhjælpe de smerter og gener, som man oplever i sine fødder. Det kan man især gøre med nogle gode og bløde indlægssåler fra Align Footwear. Disse er stødabsorberende, og derfor formår de at give foden den støtte, som den har behov for i løbet af en lang dag. De er dermed med til at afhjælpe på en nedsunken forfod, lige såvel som de kan være gode mod hælsporer. Behandlingen mod en nedsunken forfod er derfor nogle stødabsorberende indlægssåler, der aktivt kan afhjælpe og fjerne den mekaniske og fysiske belastning, som en nedsunken forfod fører til.

 

Træn dig til sundere fødder

Det kan desuden også være en fordel i samspil med indlægssålerne at begynde at lave nogle mindre øvelser til behandling af nedsunken forfod. Øvelserne i fødderne kan både styrke og træne en nedsunken forfod – men det kræver tålmodighed. For der er her tale om træning over en længere tidsperiode, før der vil kunne opleves nogen form for resultater. Start derfor med at lindre dine smerter med nogle indlægssåler fra Align Footwear.