Type to search

Forstå begreberne ved online lån

Lånemuligheder

Forstå begreberne ved online lån

Share

Går du rundt med en drøm om at tage på skiferie med familien eller står du og skal til at betale indskud til din nye lejlighed? Er du også en af dem som ikke kan finde rundt i alle begreberne, når du skal låne penge online?

Så læs med her, for vi har samlet alle de vigtigste begreber du behøver at forstå, før du ansøger om et lån.

Online lån

De fleste store banker tilbyder ikke i lige så høj grad forbrugslån, som de har gjort førhen. Det gør, at flere tyr til løsningen med online lån, eksempelvis i form af SMS-lån, minilån eller kviklån.

Online lån gør det muligt for dig at ansøge, uden at skulle gennem banken, hvilket gør det enormt effektivt for dig, som gerne vil have pengene hurtigst muligt.

Du vil typisk få godkendt dit lån efter få minutter, hvorefter pengene bliver sendt direkte til din konto.

Ønsker du et nemt og effektivt lån, men er du i tvivl om hvilken løsning der er bedst for netop dig? Er du i tvivl om hvilket site der er det mest sikre og med en tilpas lav rente? Få hjælp og lån dine penge her.

Hvad er fordelene så?

Hos de fleste lånudbydere kan du selv bestemme dit ønskede lånebeløb. Det kan da kun være et plus!

Mange låneudbydere er også fleksible med løbetiden og du kan desuden bruge pengene præcis som du ønsker – de fleste låneudbydere stiller nemlig ikke krav til at vide, hvad pengene skal bruges til.

Er du interesseret i et lån? Læs videre og lær de fire vigtigste begreber ved online lån.

ÅOP

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Dette begreb er vigtigt at kende og bør ikke sammenlignes med renten. Der er nemlig en markant forskel på ÅOP og renten, da renten ikke medregner gebyrer og stiftelsesomkostninger. Det gør derimod ÅOP, og dermed sikrer du at tage det rigtige lån.

Det kan oftest være en fordel for dig at finde et lånesite med den laveste ÅOP. Dog er der mange forskellige muligheder for at tage et billigt lån, så undersøg gerne flere muligheder, før du beslutter dig.

Kreditomkostninger

Kreditomkostninger er som ÅOP, et udtryk for lånets samlede omkostninger. Man skelner dog mellem ÅOP i procent pr. år, og kreditomkostninger i et fuldt kontant beløb. Alle lånets renter og gebyrer regnes altså sammen i kroer og ører og dermed får du fuldt overblik over dit låns omkostninger i et kontant beløb.

Med andre ord vil kreditomkostningerne give dig et bedre overblik over lånets fulde omkostninger end hvad ÅOP gør.

Debitorrente

Hos alle låneudbydere på nettet finder du debitorrenten. Låneudbyderne er nemlig forpligtiget til at nævne den gældende debitorrente på deres ansøgningsside. Denne rente er fast.

Debitorrenten viser lånets årlige rente og deri også renters rente.

Debitorrenten er det samme som den effektive rente og den varierer kun i tilfælde af rentetilskrivninger. Dette giver dig et overblik over om lånet er billigt eller dyrt.

Betalingsperiode


Når der er tale om betalingsperiode, skelner man mellem to metoder. Enten kan man gennem en fastsættelse inden lånets optagelse, aftale med långiver hvor stort et tidsmellemrum der skal være mellem de betalte afdrag. Dette vil oftest dreje sig om en måned.

Du kan også vælge at din betalingsperiode skal være den samme som renteperioden. Det betyder, at du skal betales så ofte som renten lægges oveni lånet.

Da renten som regel er beregnet som en procentsats pr. år, kan du indgå en aftale om en kortere renteperiode, hvis du ønsker det.

Er du klar til at få drømmene realiseret nu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *