Type to search

Giv dine yndlingsfilm de bedste forudsætninger

Tips og tricks

Giv dine yndlingsfilm de bedste forudsætninger

Share

Film er en kunstart. Film fortjener at blive nydt under de bedste forudsætninger, selv når det bare er hjemme i stuen. Giv dine yndlingsfilm de bedste forudsætninger, og få en dybere filmoplevelse.

Billede

Det ultimative billede har realistisk og klar farvegengivelse, ægte sort, og realistisk lysgengivelse.

Ægte sort er svært at opnå for de fleste tv-apparater, idet deres LED paneler ikke kan skrue op og ned i lysstyrke, eller helt slukke for individuelle LED dioder og dermed bliver mørke ikke rigtig mørkt, da området stadig er oplyst.

Det er der dog nu nogle tv-apparater, med OLED paneler som kan gøre netop dette. De har dog den udfordring, at de ikke fungerer optimalt i skarpt sollys, men du ser jo alligevel typisk film i mørke omgivelser.

Lys og mørke

Sørg for at kunne mørklægge din filmstue, da det hjælper med indlevelsen i filmen. Årsagen er, at når du ikke kan se dine reelle omgivelser (din stue), så tolker din hjerne i højere grad det den kan se (på skærmen) som virkelighed. Sørg dog gerne for en smule dæmpet lys bag dit tv, så overgangen mellem dit mørke rum og den meget oplyste skærm.

Lyd

Lyden i filmene er fordelt ud på forskellige lydspor, som det er meningen du skal få fra forskellige retninger. Derfor bliver lyden ret flad, hvis du bare bruger de indbyggede højtalere i tv’et. Har du ikke allerede et surroundsound system, bør du overveje et samlet system som dine næste højttalere.