Type to search

Hvad kan du gøre for at øge værdien af dit hus inden salg?

Diverse

Hvad kan du gøre for at øge værdien af dit hus inden salg?

Share

Inden et boligsalg er du højst sandsynligt interesseret i at få så mange penge ud af handlen som muligt. Det giver nemlig en større frihed rent økonomisk, når det kommer til købet af den næste bolig, du skal bo i – og udover det er det jo bare altid rart at få så stort et økonomisk udbytte ud af en handel, som overhovedet muligt. Derfor kan du optimere nogle ting ved dit hus, inden du går i gang med processen om at sælge det.

Et nyt tag kan hæve prisen betydeligt

En af de meget drastiske ting du kan gøre inden boligsalget for at hæve husets værdi, er at erstatte det gamle tag med et nyt. Dette er dog ikke noget, du skal gøre for enhver pris, men kun hvis taget trænger til at blive skiftet. Et slidt tag der kommer med en udsigt til en udskiftning, er nemlig noget, der vil få køberne til at kræve en nedsætning af prisen. Dette er fordi, at en udskiftning af taget er en meget dyr investering fra køberen, og de vil derfor ikke betale en lige så høj pris for huset, da de ved, at de bagefter skal ud og betale rigtig mange penge for et nyt tag. Et meget populært tagmateriale er cembrit eternit, så hvis du tænker, at dit tag er lidt slidt, og nok bør udskiftes, inden boligen sættes til salg – så gå ind og læs om cembrit eternit.

Energioptimer din bolig

Hvis din bolig er godt energioptimeret, er det også noget, der vil øge den sum penge, du ender med at kunne få for huset. Det er det, fordi et energioptimeret hus sparer de nye beboere mange penge på den faste energiregning, hvilket jo er noget, mange nok vil finde meget attraktivt. Samtidigt er det også et godt træk for miljøet, hvis du vælger at energioptimere din bolig. Energioptimering kan komme i flere former, men et eksempel er efterisolering, som nedsætter mængden af varme, der forlader din bolig, efter du har brugt energi på at opvarme den.