Type to search

Hvilken bordplade skal jeg vælge til køkkenet?

Diverse

Hvilken bordplade skal jeg vælge til køkkenet?

Share

Der er mange vigtige beslutninger, der skal tages, når der skal vælges nyt køkken til en bolig. En af de vigtigste er dog, hvilken bordplade, der skal være i køkkenet – bordpladen skal nemlig ikke kun se godt ud, matche resten af køkkenet og skabe harmoni i rummet, den skal også være praktisk, slidstærk, holdbar og tidsløs. Her får du en guide til, hvilken type materiale du kan vælge imellem, når det kommer til køkkenbordplade, og hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige.

 

Stål

En bordplade af stål giver et helt bestemt look til et køkken – det giver et indtryk af industrialisme og rå materialer, men kan dog sagtens være utrolig flot, hvis køkkenet er indrettet til det. Der er en del fordele ved stålbordplader, blandt andet holdbarheden og vedligeholdelsen. Det er stort set umuligt at lave buler og ridser i en massiv stålbordplade, og den er varmebestandig, så den ikke tager skade, hvis gryden bliver stillet derpå direkte fra komfuret. Derudover er den utrolig let at gøre ren, hvilket gør den meget hygiejnisk. Derudover kan en stålbordplade skabe en helhed i køkkenet, da den kan komplimentere de hårde hvidevarer, hvis disse også er i stål-look.

 

Massivt træ

Massivt træ er en af de mest gængse køkkenbordplader, da den kan give god varme og atmosfære til et køkken. En bordplade af træ er lidt sværere at passe på og vedligeholde end stål, men til gengæld kan den fikses igen, hvis den skulle blive ridset eller få en plet, der ikke kan få af – en nedslibning og en ny omgang olie kan gøre bordpladen så god som ny, hvorimod dette ikke kan lade sig gøre med en stålbordplade. Hvis en bordplade af træ behandles ordentligt, kan den holde i mange år, og vil med tiden ændre udtryk, så køkkenet vil være foranderligt over tid.

 

Limtræ

Limtræ er også en træbordplade, men fremfor at være massivt træ, består den af mindre stykker træ, der, som navnet indikerer, er limet sammen. Det betyder, at man kan skabe et helt unikt udtryk i træets overflade, og virkelig kan lege med mønstre og farver i træet. Limtræsplader kan være stærkere end massive træbordplader, da knaster og fejl i træet kan fjernes eller simpelthen limes sammen med stærkere stykker træ, og derved skabe nogle styrkemæssige fordele. Der findes mange forskellige anvendelsesmuligheder med limtræsplader, og på grund af muligheden for den unikke overflade, kan man skabe et helt unikt køkken med bordplader af limtræ.

 

Marmor

En køkkenbordplade i marmor er til dig, der gerne vil have et unikt og levende design, som samtidig er robust og praktisk. Marmor er, med den rette behandling, et solidt materialevalg til en køkkenbordplade, der er nem at rengøre med en våd klud i hverdagen. En marmorplade bør dog overfladebehandles med en slags imprægnering, som forhindrer fedt og snavs i at blive suget ned i overfladen, og det bør gøres mindst en gang om året. En marmorbordplade kan altså være utrolig smuk, men kræver lidt ekstra vedligehold.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *