Type to search

I disse situationer er det OK at låne penge

Lånemuligheder

I disse situationer er det OK at låne penge

Share

Vi hører altid meget om, at det er en dårlig ide at låne penge, medmindre det er for at foretage investeringer, som giver afkast på længere sigt. Men er det nu altid så slemt, som de siger? Nej. I virkeligheden er der nogle situationer, hvor det kan være en god ide at tage et lån til forbrugsrelaterede poster.

Hvis du ved, at du snart får råd til at betale tilbage

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi eksempelvis står mellem to lønninger, eller hvor vi ved, at vi snart kommer til at tjene mere, end vi gør på nuværende tidspunkt. Det kan for eksempel være, hvis du har fået nyt job med højere løn.

Nogle gange falder man over et godt tilbud, og tilbud holder som bekendt ikke evigt. Så kan det sagtens betale sig at tage et hurtigt lån. Det er tilfældet, fordi du så vil være i stand til at tilbagebetale lånet inden for kort tid, hvilket gør, at du ikke kommer til at miste en masse penge i renter.

Der er endda nogle udbydere, som tilbyder de første 30 dage rentefrit. Så kan du faktisk låne penge, helt uden at skulle give noget for det, hvis du kan betale pengene tilbage i det tidsrum. Det er ikke en dårlig handel. Sammenlign lånepriser, og se hvad dine muligheder er.

Hvis du har mulighed for at tage SU-lån

Hvis du generelt har svært ved at få tingene til at løbe rundt, og du så ovenikøbet er studerende, kan SU-lånet være en god mulighed. Renten er langt lavere end på andre hurtigere lån, og for det meste bliver SU-lånet udbetalt inden for en uge. Du behøver heller ikke opfylde nogle krav, udover at du skal være studerende.

En anden god ting ved SU-lånet er, at du ikke skal betale tilbage, før du er færdig med at læse. Så har du 15 år til at betale lånet ud, og hvis der er tale om et mindre beløb, kan du slippe med en meget lille månedlig ydelse.