Type to search

I pengemangel? Sådan skaffer du penge

Lånemuligheder

I pengemangel? Sådan skaffer du penge

Share

Nogle gange spænder livet ben for dig, og så slår din månedlige lønseddel pludseligt ikke til. Måske er vaskemaskinen stået af, måske er dit barn vokset ud af sit fodtøj på bare 2 måneder, måske er der opstået en once-in-a-lifetime mulighed, som du bare må tage. Men hvad gør man, når pengene kun lige strækker til hverdag?

Akut

Er du i akut pengemangel, er du som regel nødt til at låne penge. Har du brug for et hurtigt lån, må du ofte ty til smslån, også kaldet mobillån. Hvis du da ikke har nogle søde forældre, der kan hjælpe. Smslån er bedst til kortvarige låneperioder, da omkostningerne som regel er relativt høje. Til gengæld modtager du pengene på din konto lynhurtigt.

Kortsigtet

Er du ikke i akut pengemangel, men stadig indenfor den nærmeste fremtid, kan du sælge nogle af dine ting. Tøj du ikke længere bruger, dine gamle Magic kort og så videre. Har du få, men gode ting du vil af med, er salgsgrupper på Facebook gode, og ellers er diverse køb og salg apps, alt efter hvad du har til salg.

Har du mange ting, bør du overveje at arrangere, eller deltage i, et loppemarked.

Langsigtet

Når dine akutte pengeudfordringer er løst, bør du se nærmere på din økonomi. Læg et budget, hvor hver krone hver måned får et job, og hav en kategori på dit budget til nødstilfælde, hvor du lægger en lille smule til side hver måned.

Ting som vinterstøvler, ny opvaskemaskine og lignende er dog ikke uforudsigelige, og denne type ting bør du lægge til side til separat. Bryd det ned i månedlige rater og så snart du har indkøbt en ny ting, som du ved vil skulle udskiftes engang, så starter du forfra og sparer op til en ny. På den måde vil du i fremtiden have langt færre akutte pengeproblemer.