Type to search

Italien: Oplev de historiske vingesus

Diverse

Italien: Oplev de historiske vingesus

Share

Der er mange flere ting at opleve i Italien end god vin og god mad. Maden og vinen er naturligvis nogle meget vigtige elementer at udforske, når man tager på ferie i Italien, men Italiens historie tilbage til middelalderen og renæssancen er spændende, og fortjener at man dykker lidt ned i den. De smukke bygninger og statuer man kan se omkring i landet, kommer af forskellige events og forskellige hovedpersoners gøren og laden tilbage i tiden.

Magt, intriger og statussymboler

Vigtige italienske personligheder, der har været med til at forme landet, er der mange af, men tager du til Norditalien i området med navnet Toscana, så er Huset Medici en familie, der er værd at lære lidt at kende. Medici-familien var en utrolig velhavende familie, der var genstand for mange spændende intriger. Både politisk og kulturelt satte familien sit aftryk, og med deres enorme formue, som stammede fra både bankvirksomhed og tekstilhandel, fik familien mulighed for at bygge og bo i nogle yderst seværdige bygninger. Tager du til Firenze, vil du kunne se, hvor fornemme nogle af bygningerne har været – og stadigvæk er – fordi Firenze fra 1431 og flere år frem blev styret af familien. Du kan blandt andet besøge Medici Paladset og Firenzes katedral, som har den berømte kuppel på toppen, der blandt andet var et bevis og symbol på familien Medicis store magt og rigdom.

Venedig – symbolet på Italien

Hvis man har sagt Italien, så har man ofte også sagt gondoler, kanaler og Venedig. Venedig var engang en meget vigtig handelsby, ligesom Firenze var det. I dag og flere år tilbage har Venedig været en by, der er forbundet med romantik, og blandt andet derfor er der utrolig mange turister, som besøger Venedig. Markuspladsen og Markuskirken er symboler på den store rigdom, der engang var, og det er ofte her, turisterne starter deres besøg. Mange besøger Venedig én dag, og der er en masse, du kan bruge dagen på, hvis du kommer dertil. Giv dig tid til at besøge en af cafeerne, så du rigtig kan opleve kulturen og livet, der fylder på Markuspladsen. Hvis du vil opleve Venedig fra vandet, så er det en tur i gondolerne, der vil give dig den mest autentiske oplevelse.

At rejse kan dog hurtigt blive dyrt, da man typisk vil opleve flere ting, når man er afsted, end da man sad hjemme i stuen for at planlægge turen. Er du bange for at ende i en situation, hvor rejsebudgettet kan sætte en stopper for dine rejseoplevelser, så har du muligheden for at få ro i sjælen med et lån, som nemt og hurtigt kan optages via nettet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *