Type to search

Køb stort ind og spar 30%

Privatøkonomi

Køb stort ind og spar 30%

Share

De fleste ved nok godt, at der er mange penge at spare, hvis de vælger at handle stort ind, frem for at handle mange gange om ugen. Undersøgelser viser, at man typisk kan spare helt op til 30% ved at handle 1-2 gange om ugen, frem for at handle 4-5 gange om ugen. Det er der flere grunde til. Når man handler stort ind, gør man det typisk velovervejet, hvilket betyder færre impulskøb.

 

Udover at man køber mindre, hvis man handler sjældent, så er der faktisk også en tendens til at man handler sundere. Handler man ud fra en huskeseddel, og holder man sig til den, bliver man ikke lige så fristet, som hvis man handler tilfældigt, og hvad man lige står og mangler nu. Impulskøb er ofte små og måske kun 20-30 kroner pr gang, men handler man 4-5 gange om ugen løber det meget hurtigt op. Skærer man ned på disse impulskøb, vil man spare mange penge om måneden, og endnu flere på et år.

 

Gå efter tilbud

 

Det kan godt være, at du ikke er den fødte tilbudsjæger, og du behøver heller ikke granske alle tilbudsaviser, for at finde de bedste tilbud. Der kan dog være en stor besparelse i at købe ting på tilbud i større mængder. Jo større mængder en butik køber hjem, jo billigere får de det også, og jo billigere kan de sælge det. Går man eksempelvis efter ”storkøb” tilbud, kan der være en meget stor procentvis besparelse at hente.

 

Kummefryseren bliver din ven

 

Køber du 6 kg oksekød eller 8 svinemørbrad, er der nok en god sandsynlig for, at du ikke har lyst til at spise det hele inden for et par dage. Det kan derfor være en god ide at investere i en kummefryser. Som du kan se her, så fås de mange prisklasser og størrelser. Mange tænker automatisk på en kæmpe kolos på 350 liter og halvanden meter, når man nævner ordet kummefryser. De findes naturligvis også, men der findes også en lang række alternativer, der er væsentlig mindre. Med en kummefryser kan du roligt handle stort ind.

Tid er penge

 

Udover at man kan spare penge ved at handle stort ind, så kan man også spare oceaner af tid. Det kan godt være, at der kun lige går en halv time med det, men de fleste kan nok finde bedre ting at bruge deres tid på, end at tilbringe den i et supermarked.