Type to search

Læg en plan for arbejdstrivslen

Erhverv

Læg en plan for arbejdstrivslen

Share

På enhver arbejdsplads er der uforudsete problemer; Ikke bare kan de være uforudsete, men alt for hyppigt er det også, at de slet ikke bemærkes. For at ændre denne kultur, er der brug for, at der er styr på en strategi for at opretholde de ansattes velvære.

Individuel rådgivning

Det er ingen hemmelighed, at arbejdslivet kan forekomme relativt stressende, hvis der er særligt travlt på arbejdet i en periode. Stress er næsten uundgåeligt, men for at undgå, at det varer ved, må man som arbejdsgiver sørge for en funktionel og ordentlig behandling. Vælg en erhvervscoach med speciale i stress og trivsel for at tage hånd om dine medarbejdere. En erhvervscoach har erfaring med at behandle mennesker, der i forbindelse med deres arbejde har behov for at blive konsulteret mht. deres følelser, stressniveau og generelle trivsel.

Informér fællesskabet

Er det ikke coaching af en erhvevscoach, der fornemmes at være brug for, men noget mere overordnet, kan det være foredrag eller workshops er et bud. Med for eksempel foredrag får en større gruppe, fx en enkelt afdeling eller to, samme information og viden, som de efterfølgende kan benytte på hver sin nåde. Ift. coaching virker foredrag bedre, hvis stress og trivsel ikke er særlig belyste emner på arbejdet i forvejen. Coaching målretter sig som regel mere de, der er opmærksomme på problemet på forhånd.

Et samarbejde mellem flere metoder

Det er ikke nødvendigvis et enten/eller-dilemma, men mere et både/og-. Først kan virksomheden sætte fokus på de potentielle problemer, der opstår, når man lever det gennemsnitlige liv med arbejde fem ud af syv ugedage, med et foredrag. Senere hen kan der tilbydes en erhvervscoach til dem, der gerne vil have det. I kan i afdelingerne sætte kollektive mål for, hvordan trivslen skal være om et par måneder, og udarbejde individuelle strategier for, hvordan man vil nå dertil.