Type to search

Ny eller brugt bil – Hvad passer bedst til dig?

Diverse

Ny eller brugt bil – Hvad passer bedst til dig?

Share

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal ud at investere i en bil. Det spiller bl.a. ind, hvilken situation, du står i, hvilket formål bilen har og hvor stort dit budget er. Der er fordele og ulemper, både når man køber en ny og en brugt bil. Vi har taget et kig på disse fordele og ulemper, så du har de bedste forudsætninger for at finde ud af, om du skal ud at investere i en ny eller brugt bil.

Du bør vælge en ny bil, hvis…

Et ny bil er det rette valg for dig, hvis du ikke ønsker at have nogle bekymringer i forbindelse med bl.a. holdbarhed og reparationer i de første par år. Nyere biler kommer i dag med en garanti på helt op til 7 år, og det betyder, at du faktisk kun skal betale for serviceeftersyn, forsikring, brændstof og dæk. Du får heller ingen bekymringer omkring bilens historie, ejerforhold, tidligere skader eller andre problemer, da den kommer direkte fra fabrikken. Derudover kan du også helt selv vælge, hvordan bilen skal se ud. Du vælger selv farve, ekstraudstyr, dæk og meget mere. Sidst men ikke mindst kommer de nyeste biler også med den nyeste teknologi inden for sikkerhed, som f.eks. automatisk parkering og nødbremse.

Du skal dog være opmærksom på, at en ny bil faktisk koster en hel del – uanset hvilket mærke du ender med at vælge. I mange tilfælde vil du skulle ud at tage et billån for at betale den. Du bør også huske på, at en ny bil mister cirka halvdelen af dens værdi i det sekund, den bliver din. Det er derfor vigtigt at have økonomien på din side, når du vælger at investere i en ny bil.

Du bør vælge en brugt bil, hvis…

Hvis du ikke ligefrem har økonomien til en ny bil, så kan det sagtens være, at du har heldet med dig på brugtvognsmarkedet. Du kan nemlig være heldig at markedet har presset priserne helt i bund på brugte biler (måske endda større biler og biler med mere ekstraudstyr end du ellers ville have råd til), og du skal så ikke af med så meget, som du ellers villet have skulle. Derudover mister du heller ikke så meget som på en ny bil, når du vælger at sælge bilen igen. Brugte biler holder nemlig prisen en del bedre en nye biler.

Der er dog nogle ulemper, du skal være opmærksom på. Selvom brugte biler virker billige til at starte med, så kan de godt gå hen og blive en hel del dyrere end de løbende omkostninger til en ny bil. Du kan nemlig risikere at være så uheldig at du får fat i en brugt bil, som konstant skal du på værksted på grund af en masse skjulte fejl og mangler Det er derfor en god idé at få en brugt bil gennemgået af et professionelt værksted, inden du køber den. Du skal desuden også være opmærksom på, at der ved køb af en brugt bil kun medfører to års reklamationsret og oftest ingen garanti – og ingen af delene, hvis du køber bilen brugt privat. Det anbefales derfor at købe brugt biler hos en professionel forhandler, som f.eks. Aunsbjerg, der har et stort udvalg af billige brugte biler i både Kolding, Horsens og Aarhus.