Type to search

Økonomiguide: Sådan kommer du klatgælden til livs

Tips og tricks

Økonomiguide: Sådan kommer du klatgælden til livs

Share

Når du har gæld, er det vigtigt, at du tager dig af den. Særligt når der lånes lidt hist og pist, og der ikke er overblik over den voksende klatgæld, føles det bedre ikke at tænke påden. Alt for mange ender desværre med at gøre deres gæld større ved at skubbe den til side og glemme den. Skal gælden holdes i skak, mådu imidlertid komme gælden til livs. Læs med og bliv klogere påhvordan dette kan gøres.

Dan et økonomisk overblik

Har du i længere tid undgået at se klatgælden i øjnene, er det første skridt at konfrontere den og danne et detaljeret overblik over den. Start med at undersøge hvor mange lån, det drejer sig om, hvem du skylder og hvor meget, der mangler at blive betalt tilbage påhvert lån. Find dernæst ud af hvilken gæld, der har den højeste rente og ÅOP og dermed er dyrest. Den bedste strategi er at betale den dyreste gæld af først.

Kontakt dine skyldnere

Det er usandsynligt, at du får betalt al din gæld af med det samme, sårenterne kommer desværre stadig til at koste dig dyrt. Dog kommer du langt med en god snak med dine kreditorer om din situation, og sommetider kan du forhandle dig frem til en bedre aftale end den nuværende. Alternativt kan du ogsåvælge at kontakte en ny udbyder og tage et lån, der kan indfri din klatgæld og påden måde komme udenom de dyre renter, der som regel er konsekvensen af de mindre forbrugslån, kviklån og des lige. Med et større lån kan du som regel forhandle dig frem til en fast lav rente og et mindre gebyr. Har du brug for mere information omlån til indfrielse af gæld, kan du læse mere her.

Lav realistiske mål for din økonomi

Når du har dannet dig et godt overblik over din klatgæld og måske ogsåhar forhandlet dig frem til en god rente eller har taget et større lån for at indfri klatgælden og kun betaler til én kreditor, er næste skridt at lave en realistisk handleplan. Her er det vigtigt, at du også har et overblik over dine månedlige indtægter og udgifter så du ved, hvor mege, du kan lægge til side til gældsposten hver måned. Hvad enten der er meget eller lidt tilovers påkontoen, når de basale udgifter er betalte, er det vigtigt, at der bliver betalt af pågælden hver måned.