Type to search

Oktoberfest kan også holdes i Danmark

Diverse

Oktoberfest kan også holdes i Danmark

Share

Oktoberfesten er kendt som den store tyske folkefest og stammer fra over 200 år tilbage. I dag afholdes festen ikke kun i Tyskland, men afholdes efterhånden også flere steder rundt i Danmark. I Danmark afholdes nok nærmere fester inspireret af den tyske folkfest, hvor man særligt lader sig inspirere af mad, drikke og udklædning. Oktoberfesterne i Danmark vil nok aldrig kunne betragtes som en ægte tysk oktoberfest, da denne ofte også holdes over en længere periode, men kan alligevel skabe en festlig begivenhed for danskerne.

Oktoberfestens kendetegn

Ingen anden type fest kan samle tyskerne som oktoberfesten, så hvorfor ikke også samle danskerne til en fest med samme traditioner. Oktoberfesten er ofte særlig festlig, da folket klæder sig ud, og dermed allerede skaber en fælles og festlig stemning bare ved påklædningen. Ofte klæder mændene sig, og også nogle damer, i de traditionsrige lederhosen, sjove hatte, brede seler og lange strømper, hvor kvinderne også kan vælge at klæde sig i tyrolerkjoler og en trachten bluse. Der findes kostumer til begge køn udstyret med de traditionsrige detaljer, som man klæder sig med til de meget underholdende oktoberfester. De traditionsrige kostumer stammer fra Tyrol i Sydtyskland og omtales derfor ofte som tyrolerkostumer.

Derudover er oktoberfesten kendetegnet ved, at øllet flyder i stride strømme, og tyrolermusik fylder rummet med velkendte toner fra de tyske oktoberhits. Skal det gå endnu mere traditionsrigt til værks, kan man gå hele vejen med både Jägermeister og en menu bestående hovedsagligt af gris.

Klar til fest?

Besøg festli.dk og lad dig inspirere af oktoberfestens mange udklædninger i alverden afskygninger. Der findes modeller i alle prisklasser og materialer, hvor kvaliteten afspejler sig i prisen. Med udklædningen er oktoberfesten allerede halv hjemme. Så mangler du blot en flok festglade og udklædte venner samt en god håndfuld øl, så kan festen bare gå i gang.