Type to search

Overvejelser om leasing af bil

Diverse

Overvejelser om leasing af bil

Share

Din bil er gammel, og den er begyndt at være dyr på værkstedet og i drift. Du har derfor besluttet dig for at finde dig en ny bil. Efterhånden er der kommet mange muligheder indenfor leasing, og for nogen kan det betale sig at vælge at lease en bil i stedet for at købe den. Er du i tvivl, om du er i gruppen, hvor leasing kan betale sig? Du kan prøve at tænke, om dit kørselsbehov kommer til at ændre sig. Det kan f.eks. være, at du flytter til udlandet, eller at du vælger at flytte ind til byen, hvor det bedre kan betale sig at tage cyklen eller den offentlige transport. I sådanne situationer kan det være dejligt ikke at have inverteret langvarigt i en bil, men blot har en kort aftale og kan få skillet sig af med bilen igen.

Typer af leasing

Der er mange typer af leasing. De bilentusiastiske har måske styr på de forskellige kategorier, men de fleste ved ikke, hvad forskellen er. Forskellene ligger hovedsageligt i, hvor lang en periode aftalen er over, og hvor meget man skal betale. Det kan lyde som en stor mundfuld at skulle sætte sig ind i leasing. Derfor er der her en lille oversigt over to forskellige leasingtyper, så du kan få lidt mere overblik:

  • Flexleasing: Flexleasing er godt til den kunde, som ønsker at have en bil i en kort periode. Det kan være, du vil have en smart bil til sommer, hvor du kan rulle taget ned på. Bilmodellerne er ofte dyre i denne type leasing. Du kan læse mere om flexleasing på denne hjemmeside: https://www.findleasing.nu/hvad-er-leasing/flexleasing/

  • Operationel leasing: Operationel leasing har ikke nogen risici. Udgifter til service dækker leasing-ydelsen, og du får fuld brugsret over bilen. Når man afleverer bilen efter kontraktens slutning i denne leasingtype, skal der ikke medregnes restværdi.