Type to search

Pas på din krop når du er på arbejde

Erhverv

Pas på din krop når du er på arbejde

Share

Du skal gerne kunne arbejde i mange år, så det er vigtigt, at du passer godt på din krop. Det gælder både stillesiddende jobs og de mere aktive af dem. Du kan sagtens få skader eller få ondt, hvis ikke du tænker dig om.

Ændr dine arbejdspositioner

På en arbejdsdag sidder eller står du sikkert meget på den samme måde i længere tid ad gangen. Det kan nogle gange ikke undgås, men det er noget af det, der kan give dig ondt i kroppen. Derfor skal du forsøge at skifte arbejdsposition, så snart du kan. Så snart du får muligheden for at bevæge dig lidt på en ny måde, skal du gøre det. Hvis du f.eks. skal snakke med kollega i en anden afdeling, så gå derhen i stedet for at sende en mail. Det kan være den slags, der er helt afgørende for din krop.

Dyrk motion på arbejdspladsen

Det kan lyde lidt skørt, men faktisk er det muligt at dyrke motion samtidig med, at du arbejder. Dyrk motion på arbejdspladsen ved f.eks. at sidde på en motionscykel eller et løbebånd samtidig med, at du står ved computeren. Det skal ikke være hårdt, men det skal få din krop i gang. Det er godt for din krop, men det kan samtidig være med til at øge din koncentration.

Pas på din psyke

Når du skal lære at passe på dig selv og din krop, når du arbejder, handler det ikke kun om den fysiske del. Det er lige så vigtigt, at du mærker efter, når det gælder din psyke. Du må aldrig ignorere tegn på stress el.lign. Hvis du kan mærke, at du føler dig virkelig presset, er det bedre at gøre noget ved det end at ignorere det. Lige pludselig vil det nemlig gå galt.