Type to search

Privatøkonomi som selvstændig

Privatøkonomi

Privatøkonomi som selvstændig

Share

En ting, man skal gøre op med sig selv, er, hvor meget af sit overskud man vil tage ud som løn, og hvor meget af overskuddet man trækker ud til udbytte. Derefter kan man så afgøre, hvad man gør med sit udbytte. Vil man investere det i sit firma, bruge det til et andet firma eller have det udbetalt, så man har flere penge mellem hænderne?

 

Vækst

Hvis det udelukkende drejer sig om vækst for dig, er det måske en god idé at gå lidt på kompromis med din privatøkonomi og smide flere af pengene ind i virksomheden. Mange iværksætter har faktisk gået flere måneder uden løn og smidt alt overskuddet ind i deres virksomheder for at øge chancerne og klare det godt på markedet. Det skal man selvfølgelig ikke for alt i verden gøre, bare fordi man gerne vil se sin virksomhed stige til vejrs.

 

Forhold mellem udbytte og løn

Et godt regelsæt, man kan benytte sig af, hvis man gerne vil have sin penge til at række længst og blive til mest er følgende:

Sørg for kun at udbetale løn op til topskattegrænsen. Derefter kan man sørge for, at der er penge nok i overskud i ens virksomhed til, at man kan tage sit årlige udbytte. Dernæst kan man, hvis der stadig er overskud vælge at skyde pengene ind i virksomheden, så man er sikker på, at man også næste år kan udbetale udbytte (op til grænsen) til sig selv. Man kan også vælge at udbetale resten som løn til sig selv og derved komme op og betale topskat, hvilket man ikke kommer udenom alligevel, hvis man tjener meget nok.

 

Spar op til pensionen

Det er også vigtigt at huske at sætte penge til siden til den dag, man går på pension. Om man investerer pengene i en virksomhed, hvad enten det er sin egen eller en anden, eller om man bare sætter penge til side i banken er sådan set op til den enkelte og deres tolerance for risici. Selvfølgelig vil man ende op med en større opsparing, hvis man investerer i aktier, der klarer det godt, men naturligvis kan det også gå den anden vej. Obligationer er et sikrere valg, men stadig ikke helt uden risiko.

 

Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up