Type to search

Sådan starter du op som selvstændig

Erhverv

Sådan starter du op som selvstændig

Share

Før man går i krig med det projekt, det er at blive selvstændig, skal man finde ud af, hvor man gerne vil ende med det. Skal det for eksempel bare være en sidegesjæft, man leger lidt med i fritiden, eller vil man gå fuldtid? Bliver man nødt til at låne penge for at komme derhen, man gerne vil? Hvor meget skal man selv stå for, og hvor meget vil man betale sig fra? Disse spørgsmål, og hvad de betyder, forsøges der her at svare på.

 

Forretningsplaner

Det er vigtigt at have en plan for, hvordan nærmest alting skal forløbe. Noget man hurtigt skal have afklaret er, om man skal beskæftige sig med det fuldtid eller bare som et sideløbende projekt. Helt konkret skal man nok sørge for at blive CVR-registreret, hvis man går fuldtid, da dette er et krav, hvis man har en virksomhed, der omsætter for 50000 danske kroner eller derover inden for en 12-måneders periode.

Når dette, måske første trin, er afklaret, kan man lave en meget mere udførlig forretningsplan. Den kan man så kigge på, hver gang man bliver i tvivl, så man er sikker på, at man holder sig på den rute, man egentlig havde tænkt at lægge for firmaet.

 

Økonomien

Det finansielle er nok også værd at se på i sin forretningsplan. Hvis man er presset, kan man tage mange flere timer frem for at hyre folk til at lette din byrde, hvorimod man sagtens kan hyre en masse velegnede folk til at tage sig af opgaver, man måske ikke selv er helt tryg i, hvis man har det finansielle overskud til det.

Er man på et stramt budget, og har man ikke tid eller mulighed for at lægge en masse timer i selv, kan man anmode om et lån – enten i banken eller online.

 

Hold dig til din plan

Det kan til tider være uoverskueligt, når man starter en virksomhed op. Derfor er det for mange vigtigt at forblive struktureret og holde sig til oprindelige plan. Det er også vigtigt at huske på, hvorfor man i første omgang lavede den plan, ligesom det er vigtigt at tænke tilbage på grunden til, at man ville starte virksomheden. Det kræver tit, at man forbliver den ildsjæl, man var i starten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *