Type to search

Små råd til små besparelser på kontoret

Erhverv

Små råd til små besparelser på kontoret

Share

Små råd til små besparelser på kontoret

Sidder du med firmaets regnskab og overvejer, hvor I kan spare penge? Så har vi en række forslag, du kan læse.

Drop vandflaskerne

Mange virksomheder vælger at forkæle deres ansatte ved altid at have flasker med koldt vand i køleskabet. Det er en rigtig fin gestus, men det er noget, man kan overveje at undvære, hvis budgettet strammer.

Vi bor i Danmark, så vi er jo så heldige, at der altid er rent grundvand i vandhanen. Det kan man jo udnytte, i stedet for at købe det på flaske. Så er det desuden også bedre for miljøet, hvis dine ansatte laver en omstilling til vandglas frem for plastikflasker.

Benyt jer af praktikanter

Man skal selvfølgelig ikke inddrage praktikanter i sin virksomhed, medmindre man har tænkt sig at tage sig godt af dem. Men det betyder ikke, at man ikke godt kan benytte sig af den mulighed, at der sidder mange dygtige og kompetente unge mennesker, som med glæde vil arbejde uden løn.

Det kræver selvfølgelig også, at nogle af de ansatte bruger deres arbejdstimer på at oplære praktikanten, men det vil alligevel give mere gratis arbejdskraft i sidste ende.

Skal der købes nyt, så kig efter tilbud

Men selvom budgetter er stramt, kan der være behov for nye ting. Det kan fx være, at der er en kontorstol, der har giver efter. Et bord, der er faldet sammen eller et loungeområde, der virkelig trænger til en opgradering. Så husk: kig efter billige kontormøbler, hvis I skal have nyt til indretningen.

Overvej jeres faste udgifter

… Og med “faste udgifter” mener vi naturligvis ikke, at I skal til at nedforhandle løn med alle jeres ansatte. Det ville nok ikke være heldigt.

I stedet for kan I se på, hvor meget I betaler for internet, telefoni og software generelt. Der kan være mange penge at spare på de faste udgifter, men alligevel er det sjældent dér folk kigger, når de vil spare penge.

Et generelt råd er altid at overveje, hvad der er “nice to have” og “need to have” inden for virksomhedens fire vægge. Denne tanke kan du bruge mere generelt.