Type to search

Spar penge på renovering af dit hus

Privatøkonomi

Spar penge på renovering af dit hus

Share

Det kan hurtigt blive dyrt at renovere et hus, og når du først er gået i gang med renoveringen, kan der opstå uforudsete opgaver, der også skal løses for, at du får det bedste resultat. Derfor kan det være godt at vide, hvordan du kan spare penge på renoveringen af dit hus.

Gør-det-selv

Det er langt fra alt, som du bør kaste dig ud i at lave selv, men der vil altid være nogle opgaver, du selv kan stå for. Du kan blandt andet male eller slibe gulve selv. Du kan også gå i gang med opmåling af huset, hvis du for eksempel skal have nye vinduer eller døre sat i. Når du er godt forberedt på, at håndværkeren kommer, kan du spare penge, da du ender med at betale for færre arbejdstimer til håndværkeren. Derudover kan du selv købe materialerne til renoveringen. På den måde kan du finde den billigste forhandler og være sikker på, at du ikke betaler mere for materialerne end højst nødvendigt. Håndværkerne går nødvendigvis ikke ligeså meget op i prisen på et nyt badekar, som du gør.

Salg af hus?

Hvis du overvejer at renovere dit hus, så det er klar til at blive sat til salg, vil du få brug for en byggesagkyndig. En byggesagkyndig kan hjælpe dig med at udarbejde en tilstandsrapport og et energimærke til dit hus. Ud fra disse rapporter vil du have større viden omkring, hvilke steder i huset, der trænger til at blive renoveret. Dermed kan dit hus blive mere attraktivt for nye købere. Der kan dog være stor forskel i prisen på en byggesagkyndig alt efter, hvad du skal bruge den byggesagkyndige til, men der kan også være prisforskel alt efter, hvilken byggesagkyndig du vælger. Derfor bør du kontakte forskellige byggesagkyndige og få et tilbud, så du kan sammenligne priserne.