Type to search

Tips til at finde rav

Diverse

Tips til at finde rav

Share

Det er ikke uden grund, at rav kaldes for nordens guld. Der er noget særligt over at gå ned ad strandene og lede mellem tang og sten, og mange mennesker elsker også at gå med ravsmykker. I denne guide får du tre gode tips til, hvordan du kan finde masser af rav og få en rigtig god oplevelse imens.

Led de rigtige steder

Du finder sandsynligvis ikke særligt meget rav ved at gå ud til en sandstrand et tilfældigt sted i nærheden af dit hjem. Der er stor forskel på forekomsten af rav forskellige steder i verden, og derfor er det en god idé at tænke dig lidt om, inden du går ud og leder efter det. For hvor finder man rav? Der er flere muligheder på både Fyn og Sjælland, men den jyske østkyst er bestemt også et godt bud.

Få fat i noget udstyr

Hvis du gerne vil løfte din ravjagt til et højere niveau, så kan du faktisk godt købe noget udstyr specielt til at lede efter rav. Du kan bl.a. invester i en af de såkaldte ravkikkerter, som kan bruges i mørke. Den får ravet til at lyse op, så det er lettere at få øje på det i landskabet. Du kan som tilføjelse købe et par ravbriller, som kan beskytte dine øjne mod lyset.

Nyd naturen

Det er vigtigt at huske på, at dine fund kun er en lille del af det at søge efter rav. Mange gange er det oplevelsen i sig selv, der er noget særligt, for jagten på rav kan sende dig ud i noget af den smukkeste natur, Danmark overhovedet har at byde på. Stop op og kig på bølgerne og mærk vinden i dit hår. Hvis du er i stand til at nyde naturen, mens du leder, vil oplevelsen blive endnu bedre.