Type to search

Alt du skal vide om hudpleje

Diverse

Alt du skal vide om hudpleje

Share

Når det kommer til at pleje hud, er det for det første vigtigt, at du ved, hvilken hudtype du har. Dernæst er det vigtigt at finde produkter, der passer til din hudtype, så du kan få den bedst mulige pleje. Skal du opbygge en ny hudplejerutine, kan det blive dyrt, og derfor kan du vælge at tage et privatlån online. Er du interesseret i at begynde på hudpleje, får du her gode råd til, hvordan du finder din hudtype, og hvordan du plejer den bedst muligt.

Hvad bestemmer min hudtype?

Der findes generelt seks forskellige hudtyper: fedtet, normal, sart, tør, kombineret og uren. Din hudtype afhænger af hudens fugtighed, og den kan fortælle, hvor meget du selv skal fugte din hud. Din hudtype kan ændre sig med tiden, og nogle mennesker har blandt andet mere tør hud om vinteren, end de har om sommeren.

Find din hudtype

Når du skal finde din hudtype, skal du starte med at vaske dit ansigt med vand og en mild ansigtssæbe. Når du har vasket ansigtet, skal du ikke foretage dig yderligere før to timer senere, hvor du skal vurdere, hvor fedtet din hud er. Dette gøres bedst i naturligt lys. Hvis din hud føles stram og tør, har du tør hud. Er den derimod tør nogle steder og fedtet andre, har du sandsynligvis en kombineret hudtype.

Find de rette produkter

Når du skal finde hudplejeprodukter, er det vigtigt at læse på flaskerne og bøtterne, hvilken hudtype de bedst egner sig til. Har du tør hud, er blandt andet det ikke en god idé at købe produkter til fedtet hud, da huden så ikke får nok fugt. Mange hudplejeprodukter markedsføres til alle hudtyper. Det betyder, at alle sagtens kan bruge produkterne, men du får måske ikke så meget ud af produkterne hvis du har en anden hudtype end normal hud.