Type to search

Guide: Driller dine negle?

Diverse

Guide: Driller dine negle?

Share

Det kan være utrolig smertefuldt, når neglene driller. Om det så er en indgroet negl eller en dum neglerod, der bliver ved med at irritere og være til gene. Læs med her, og få tips og tricks til at håndtere dine negle, så du kan have det godt!

Tips og tricks til besværlige negle

Lige som vi plejer vores hud, så kræver neglene på hænder og fødder også en smule omsorg. Negle og neglebånd på hænderne har godt af lidt negleolie i ny og næ, så de ikke flækker og til at blødgøre neglebåndene. Samtidigt kan kosten også være med til at give dig stærkere og smukke negle på hænderne, så de kan klare hverdagens strabadser.

  • Invester i en god negleolie

  • Negle, hud og hår har brug for særligt protein – særligt det protein, der kaldes keratin.

  • Sunde olier er gavnlige. Dem kan du få gennem forskellige typer frø.

  • Fedtsyrer

  • B vitamin og kalk.

Gennem kosten kan du give din hud, dit hår og dine negle de bedste forudsætninger. Derfor er det helt sikkert værd at undersøge, om der er særlige fødevarer, du nemt kan tilføje din eksisterende kost.

Dumme negle på fødderne

Det er helt sikkert det værd at lægge mærke til neglene på dine fødder, da de afslører en del om dig. Læg særligt mærke til tykkelse, farve og om neglene er nedgroede.

  • Er dine negle til gene, så kig forbi en fodterapeut eller din læge. De kan fortælle dig, om du f.eks. døjer med neglesvamp. Det kan der gøres noget ved, så frygt ej.

  • Klip dine negle ordentligt.

Hvis du allerede døjer lidt med for tykke og nedgroede negle, så kan en normal negleklipper ikke længere alene klare ærterne. Overvej i stedet en negletang, der kan fås med forskellige ”hoveder” og vinkler. Det bedste råd er selvfølgelig altid at snakke med en professionel, hvis du har store gener. Oftest kan de pege dig i den rigtige retning, så du kan gå igennem livet glad og tilfreds på sunde fødder.