Type to search

Vælg de rigtige kontaktlinser

Diverse

Vælg de rigtige kontaktlinser

Share

Er du træt af, at brillerne dugger i tåget vejr, eller er de i vejen, når du dyrker motion? Så vil kontaktlinser helt sikkert blive din nye bedste ven. Kontaktlinser bliver lavet til både nær- og langsynede og til dem med bygningsfejl. Men hvilken slags kontaktlinser skal man så vælge? Bliv lidt klogere på de forskellige typer nedenfor.

Disse typer kontaktlinser kan du få

  • Månedslinser skal, som navnet antyder, skiftes en gang om måneden. Om aftenen skal de tages ud, renses og lægges til opbevaring. Læs mere om kontaktlinser i Sønderborg

  • Flerdagskontaktlinser kan også fås i en udgave, som skal skiftes hver 14. dag. De fungerer på samme måde som månedslinser med afrensning og opbevaring hver aften. Du skal bare huske at skifte dem ud med et nyt sæt hver 14. dag.

  • Døgnlinser kan du bruge et døgn ad gangen, og derefter skal de smides ud. Er du typen, der kommer træt hjem fra arbejde og glemmer at tage dine linser ud ved tanken om, at dit hoved snart skal ramme puden, så er døgnlinserne et godt valg.

  • Endagslinser skal smides ud efter en dags brug. Det er derfor en meget praktisk og hygiejnisk måde at bruge kontaktlinser på.

Husk på at renlighed er regel nummer et for kontaktlinsebrugere. Dine øjne er meget følsomme, og de skal helst ikke udsættes for unødige bakterier udefra. Husk derfor at være flittig med at anvende rensevæske, der er beregnet til netop dine kontaktlinser, hvis du ender med at vælge den ene eller anden type af flerdagslinser.