Type to search

Hvornår er det tid til hjulskift?

Privatøkonomi

Hvornår er det tid til hjulskift?

Share

Det er vigtigt, at du får skiftet til vinterdæk i tide. Derfor skal det også foretages, når tiden er inde, da det er med til at nedsætte bremselængden markant. Det sker faktisk allerede, når temperaturen falder til under syv grader. Ved at få udført et hjulskifte i rette tid, så bliver din sikkerhed øget i det kolde vejr.

Det samme gør sig dog gældende, når det begynder at blive varmere. Det skyldes at sommerdæk står bedre fast om sommeren, hvor vejbanen også bliver varmere. Derfor er det også mest optimalt, at du får udført et hjulskift inden vejret skifter helt. Det er gældende, hvad end du skal skifte til vinter- eller sommerdæk.

Mange fordele ved skift af dæk

Der er mange fordele forbundet med at skifte dæk. Det handler ikke blot om, at du vil opleve nogle markant bedre køreegenskaber, hvis du kører på dæk, der passer til årstiden. Hvis du skifter til de rette dæk, så er det faktisk også med til at spare dig for penge på brændstof, gavne miljøet og give dig en større kørekomfort.

Alligevel er der mange danske bilister, der overser vigtigheden af dækskifte. Det kan der være flere grunde til, men ofte handler det om, at det kan virke tidskrævende, unødvendigt og besværligt. Det ændrer dog ikke på, at vores klima er så varierende mellem de enkelte sæsoner, at det er en nødvendighed at gøre det.

Endvidere skal det også gøres klart, at der slides på dine dæk. Det gør sig også gældende ved helt almindeligt brug. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tjekke i ny og næ, om de er for nedslidte. Dertil er du også nødt til at holde øje med om de slides lige meget på alle sider. Gør de ikke det, så påvirker det sikkerheden.

Vær opmærksom på, at opbevarede dæk kan tabe luft

Husk på, at både vinter- og sommerdæk, der har ligget i hi i en sæson, vil tabe en lille smule luft. Derfor skal du være opmærksom på, at de godt kan hoppe eller ryste en lille smule under kørsel, hvis de lige er blevet monteret efter en sæson i hi. Derfor er det vigtigt, at man får dem afbalanceret og dæktrykket kontrolleret.

Det er ikke alle, der kan klare dette selv. Derfor er det en god idé at alliere sig med et værksted, der kan klare denne opgave. De fleste værksteder kan sagtens hjælpe med at få dine dæk afbalanceret og dæktrykket kontrolleret. Det er vigtigt, at det gøres, så du kan komme behageligt og sikkert videre i din hverdag.

Hvad koster et hjulskift?

Det er svært at give en fast pris på, hvad det koster at få skiftet dæk på sin bil. Det er dog ikke dyrt, og derfor er der ikke nogen grund til at lade være med at få skiftet dine dæk. Ofte kan det lade sig gøre for blot 250 kr., men det er dog noget, der varierer en del fra værksted til værksted, hvorfor du bør sammenligne priser.