Undgå fugtproblemer i din bolig
Share
Et problem, som især mange ældre bygninger oplever, er fugtproblemer. Du har måske selv oplevet det og kender til dets omfang. Hvis det får lov at stå til, kan det udvikle sig til skimmelsvamp, forrådnelse og permanent ødelæggelse af boligen – og disse ting er både dårlige for helbredet og pengepungen. Derfor gælder det om at få fikset problemet, inden det udvikler sig. Den nemmeste måde at undgå det er at arbejde proaktivt og bygge/reparere bebyggelsen ordentlig og professionelt. Det er altså det værd at anskaffe f.eks. tømrer, der kan skrive under på forholdene – om det så er en egnet ven i Fredericia eller en tømrer i Farum.
Sådan fikser du fugtproblemerne
Fugtproblemerne opstår især ved brug af organiske materialer, så hvis du har planer om at bygge med træ, skal du i særhed være på vagt. En fodfejl nogle støder ind i, er, at de ikke er opmærksomme på træet under konstruktionen. Træet må ikke blive vådt, mens projektet er i gang. Det gælder både, når træet ligger og venter på at blive brugt, eller når det er sårbart under konstruktionen – husk at dække bygningen til under arbejdet. Derudover er der også en række andre ting at være opmærksomme på:
-
Når gipspladerne skal indsættes, skal man også være obs på fugtighed. Stivelsen mellem pladerne er nemlig organisk og bliver nemt beskadiget af vand
-
Ved brug af tapet og maling kan der opstå miljø for skimmelsvamp. Især hvis det bliver påført på fugtige overflader
-
Isoleringsmaterialer kan agere som en katalysator, der suger fugten til sig og derefter videregiver det til andre dele af bygningen
For helt at undgå disse scenarier kan det være en fordel at bygge i de tørreste måneder af året. Og hvis det blot er et mindre projekt, så tjek lige vejrudsigten. Ellers er brugen af professionelle tømrer også altid et sikkert værn mod fugten.