Bør du låne penge, når du står i RKI?
Share
RKI er et register over Danmarks dårlige betalere. Er man registreret i RKI, kan man ikke låne penge i banken eller hos de fleste andre typer af låneudbydere. I hvert fald ikke før man har betalt de lånte penge tilbage. Grunden til dette er, at man som RKI registreret ikke kan give udbyderne samme garanti for, at pengene bliver tilbagebetalt.
Men der findes nogle udbydere, der er villige til at låne til trods for, at man er RKI registreret. Men før man vælger at oprette et sådant lån, er der en række meget vigtige overvejelser, man bør gøre sig. Læs mere om alt dette herunder.
Lån via kviklån
Hos nogle af de udbydere, der tilbyder kviklån, kan man låne penge, selvom man står i RKI. Et kviklån er, som navnet beskriver, et lån, der er hurtigt og tage. Det kan optages over computer eller smartphone, og typisk har man pengene til rådighed efter højest et par dage. Med et kviklån skal man heller ikke stille nogen form for sikkerhed. Derfor kan man låne penge uden at skulle bevise, at man har nogen form for sikkerhed for pengene. En sikkerhed kan typisk være i form af bil eller hus.
Det skal du være særligt opmærksom på
Selvom det er muligt, er det ikke altid en god idé at optage et kviklån, når man står i RKI og i forvejen har gæld, der ikke er tilbagebetalt. Man kan nemlig nemt havne i den onde cirkel af lån, man ikke kan betale tilbage.
Låner man penge som RKI registreret, kræver udbyderne som regel meget høje renter samt store gebyrer, afdrag og indskud. Mange udbydere kræver også, at man som en sikkerhed pantsætter nogle af sine ejendele, som vil blive inddraget, hvis det fulde beløb ikke bliver tilbagebetalt til tiden.
Man bør derfor som tommelfingerregel altid kun optage et kviklån som RKI registreret, hvis man er 100 % sikker på, at man vil komme til mange penge snart og dermed være sikker på at kunne betale hele sin gæld tilbage. Er du helt sikker på, at du kan tilbagebetale lånet igen, så kan du her låne trods RKI.